Apartamentele Kirkwood

2015, Ottawa ON

Proiectul constă in ridicarea unui imobil de locuințe cu trei etaje pe Kirkwood Ave, Ottawa.

Masa clădirii, orientată est-vest, este formată din două volume ale căror fețe verticale sunt ușor deplasate pentru a crea linii de umbră și terase. Jocul planurilor verticale este subliniat de materialele cu care cele două volume sunt finisate. Volumul inferior este învelit cu zidărie de culoare închisă, care pare că ancorează vizual clădirea la sol, în vreme ce volumul superior este finisat cu un parament metalic de culoare deschisă. Dispunerea ferestrelor amintește și ea de compoziția volumelor.

Rampa ce duce la parcare este amplasată în afara clădirii pentru a reduce masa primului etaj și a deschide perspectiva spre curtea din spate. Cu excepția rampei, spatiul din jurul clădirii este dedicat zonelor de agrement și circulației pietonale și de biciclete. Spațiile verzi predominantă. Pe fațada dinspre stradă, proiecția volumului superior este menită să creeze un cadru primitor pentru intrarea principală, în conjuncție cu spațiul verde din această zonă. Apareiajul de cărămidă de la nivelul străzii creează o relație pozitivă între noua construcție și celelalte case în zonă. Pe laturile dinspre sud și vest clădirea se retrage de la nivelul al doilea pentru a crea terase private care extind pe verticală spațiul verde de la nivelul terenului.

În interiorul clădirii, la fiecare din cele trei etaje de locuințe, apartamentele sunt situate de-a lungul unui coridor central. Dimensiunea apartamentelor variază de la studio la apartament cu două dormitoare. Apartamentele se bucură de o bună însorire grație ferestrelor mari cu care sunt dotate.